Nagovor predsednika


Boštjan Cuznar, predsednik RC Škofja Loka 2018/19
Boštjan Cuznar, predsednik RC Škofja Loka 2018/19
28.06.2018

Drage prijateljice, prijatelji,

 

Naj najprej izkoristim položaj, ki ste mi ga dodelili za to leto in se kot prvi zahvalim predsednici Valentini, sekretarki Katjuši, zakladničarki Meti, mojstru Urošu, upravnemu odboru in sleherniku med nami za dobro delo v iztekajočem se mandatu. Bilo je prijetno leto, zato zahvala in pohvala.

Za sedaj še president-elect Rotary International, g. Barry Rassin, si je za prihajajoče rotarijsko leto izbral geslo: »BE THE INSPIRATION« - »bodi/bodimo navdih«. Sam bi dodal moto našega letošnjega leta »VIDETI IN PROPOZNATI«.

 

Verjamem, da vsi želimo vedeti, kaj bomo pod tako močnim motom letos počeli. Veliko in enako dobro kot do sedaj. Moja želja je, da se v tem letu klub utrdi, se bolje spozna in poveže... Poiščimo dušo, bodimo navdih – najprej sebi, prijateljem, potem okolici, kjer delujemo. Ne iščimo nekaj novega, boljšega, bolj nenavadnega. Ostanimo klub z dobro karmo, prepoznavni v svoji iskrenosti in naravnosti. Nadaljujmo dobro zastavljeno delo. Pazimo na podmladek > Interakt in Rotarakt – oni bodo dopolnjevali in dopolnili naše delo.

 

V letu 2018/2019 bomo še naprej skrbeli za mlade nadarjene, tudi s pogledom na socialno noto – vendar naj to ne bo edino vodilo. Predstaviti jim bo treba tudi rotarijanstvo – za to so primerni tabori. Težo bomo dali tradicionalnim dogodkom naše dobrodelnosti: Miklavževanje, božično novoletni dobrodelni koncert, Jadranje za jutri, Vesele nogice, SUPajmo za dober namen. Imeli bomo nosilce projektov, sodelujoče člane v ožji sestavi, ostali pa bomo aktivno sodelovali.

 

Moja želja za to leto je skromna: prijetno se bomo družili, včasih odšli tudi ven iz Kašče, predvsem s seboj povabili može, žene, partnerke, partnerje, družinske člane in tudi prijatelje. Verjamem, da bo leto minilo v veselem in iskrenem druženju, saj kljub vsemu: klub je na prvem mestu. Upravni odbor bo ob tako vpeljanem in verziranem članstvu z lahkoto opravljal svojo vlogo, nalogo in poslanstvo.

Tako mi pomagajte!

 

Hvala.

                                                                         Boštjan CUZNAR                                                                                                        Predsednik 2018 / 2019