Partnerski klub


klikni za povezavo
klikni za povezavo

 

 

 

Partnerski klub RC Škofjal Loka je nemški klub RC Muenchen Flughafen. Kluba plodno sodelujeta in gojita intenzivne prijateljske stike.

 

 

 

 

 

             Pogodba o partnerstvu RC Muenhenflughafen in RC Škofja Loka

 

 

 

Za vstop v album, klikni fotografijo
Za vstop v album, klikni fotografijo

Obisk pri prijateljih v Fresingu

 

Minuli konec tedna smo obiskali prijatelje iz partnerskega kluba RC Muenchen Flughafen. Srečanje starih prijateljev je vedno prisrčno. Tokratni program je imel poudarek na spoznavanju piva – tema, ki na Bavarskem ni nikoli izčrpana. V kulturno-izobraževalnem delu programa smo obiskali Muzej 5 kontinentov, kjer smo spoznavali kulturo Oceanije. V športno–družabnem delu, pa so se mešane ekipe, sestavljene iz članov obeh klubov, pomerile v kegljanju na klasičnem »zgodovinskem« kegljišču.

 

 

 

Udeležba RC Škofja Loka na "Landshutški poroki"

 

Prvi dogodek rotarijskega leta j2017/18 e bila udeležba na srečanju Rotary klubov ob robu tradicionalne obuditve srednjeveške poroke v Landshutu na Bavarskem, kamor nas je skupaj z našim partnerskim klubom RC Muencehn Flughafen povabil lokalni Rotary klub. Letos se nas je zbralo 35 klubov iz različnih dežel.

 

Dogodek, ki se jekrajanom Landshuta tako zapisal v spomin, da ga od leta 1903 vsake štiri leta obujao je poroka, ki se je zgodil lata 1475 in sicer bavarskim knezom Georgom des Reichen in poljsko kraljično Hedwig Jagellonico, ki je bila hči poljskega kralja Kazimirja IV Andreja. V množici več deset tisoč obiskovalcev smo si med dveurnim mimohodom ogledali bogate kostume različnih stanov in znamenitih osebnosti tedanjega časa. Povorko so sestavljali pešaki, konjeniki, vozovi, nosilnice, vojaki, zastavonoše, vitezi v oklepih, trobentači. Udeleženci povorke in gledalci na tribunah smo se pogosto pozdravljali z glasnimi »haloo« vzkliki.

 

 

Za vstop v album, klikni fotografijo
Za vstop v album, klikni fotografijo

15. obletnica charterja RC Muenchen Flughafen

 

Naši prijatelji iz partnerskega kluba Muenchen Flughafen so se 15 –letnice charterja spomnili na originalen način. Obhajali so jo na barki, ki nas je popeljala na triurno vožnjo okrog Stanbergerskega jezera (Stanberger See). Naša uradna delegacija v sestavi (predsednik in prihodnja predsednica s partnerji ter predsednik v času sklenitve pogodbe o partnerstvu) jim je podarila reprezentativno fotoknjigo – kroniko našega desetletnega prijateljstva, ter knjigo Slovenija v 7 dneh. Moniko Gerschau, ki je dala pobudo za partnerstvo in ki se po desetih letih vodenja skrbi za mednarodne odnose od te klubske funkcije poslavlja, je guverner našega distrikta ob tej priložnosti odlikoval z najvišjim priznanjem Zlato značko distrikta 1912.

 

 

Za povezavo na album, klikni fotograijo
Za povezavo na album, klikni fotograijo

Obisk prijateljev iz partnerskega kluba RC München Flughafen


Med 17. in 19. marcem so se pri nas na obisku mudili prijatelji iz partnerskega Rotary kluba München Flughafen. Takšna srečanja, ki so z leti že postala stalna, nas vedno razveselijo, saj so se med člani sčasoma spletla mnoge osebne prijateljske vezi.

V petek so gostje prisostvovali našemu klubskemu srečanju. Jožica in Matjaž sta nam predstavila svoja projekta »Vesele nogice« (priprava otrok s posebnimi potrebami za vsakoletni Tek 4 mostov in Medvoški tek) in »Kovkarjeva kajža« (obnova slamnate strehe na eni najbolje ohranjenih starih kajž v Sloveniji. Na koncu je v živo na zelo sugestiven način poročilo o študiju podala naša skupna štipendistka Maja Triler.
V soboto smo skupaj obiskali Nordijski center v Planici in večer zaključili v Avsenikovi gostilni. Najbrž je marsikateri izmed bavarskih prijateljev tukaj prvič izvedel, da viže, ki se jih spomni še iz otroštva niso njihove domače ampak, da so prišle iz Slovenije.

Nedelja je bila posvečena vsebinam iz Škofje Loke.

Letos se bomo z bavarskimi prijatelji srečali še dvakrat. Maja se bo manjša uradna delegacija udeležila 15. Oblece njihovega charterja. Julija se srečamo v Landshutu na obuditvi srednjeveške Landshutske poroke.

 

 

 

Za vstop v album klikni na fotografijo
Za vstop v album klikni na fotografijo

Vodena degustacija whiskyev s predavanjem - gostovanje prijatelja RC MF Ulricha Kerstlinga; 16.2.2017

 

Prijatelj Uli iz partnerskega RC Muenchen Flughafen se zadnjih nekaj let strastno ukvarja s proučevanjem whiskyev. Zbira informacije, naroča vzorce, obiskuje škotske destilarne. Znanje, ki si ga je v tem času pridobil, je bil pripravljen z veseljem podeliti s člani našega Rotary kluba. Ker brez praktičnih primerjav pri tovrstni tematiki ne gre, je s seboj prinesel devet različnih vrst škotskih »single malt« whiskyev s katerimi nam jev gostilni Pr' Starman pripravil nazorno degustacijo.

klikni za povečavo
klikni za povečavo

Prijatelj David je predaval v RC Muenchen Flughafen - 31. 1. 2017

 

Ena izmed oblik sodelovanja s partnerskim klubom RC Muenchen Flughafen je tudi izmenjava predavateljev. 31. Januarja je tako naš prijatelj David prijateljem iz Muenchenskega RC predaval o jedrski fuziji kot potencialni rešitvi prihodnjih energetskih zagat.