Mladinski program


Letos je na T4M želelo teči rekordno število otrok
Letos je na T4M želelo teči rekordno število otrok
03.10.2019

Z našo pomočjo Vesele nogice že sedmič na T4M

V celoti objavljajmo zapis naše Jožice o letošnjih pripravah in udeležbi otrok s posebnimi potrebami na Teku 4 mostov. Gre za nazoren prikaz, koliko je v Rotariyu tudi prostovoljstva in ne zgolj zbiranja denarja in družabnih dogodkov, kot to na žalost nekateri še vedno zmotno mislijo.

 

Letos smo že 7. leto zapored trenirali z otroki in mladostniki s posebnimi potrebami in z njimi tekli na Teku 4 mostov.

Za osnovnošolce z OŠ Jela Janežiča smo organizirali 9 treningov, za njihove nekaj let starejše bivše sošolce pa kar 19 treningov, saj smo začeli prej. Skupaj torej 28 treningov! Treninge smo imeli za osnovnošolce v telovadnici OŠ in pa pred osnovno šolo oziroma na terenih okoli centrale, za starejše pa v dveh skupinah na stadionu Loka mesto. Ker smo lovili vreme, ki je bilo v začetku zelo deževno, je bilo to kar zoprno. Pri treningih osnovnošolcev sta pridno pomagala predvsem Daniel in Jernej. Pri starejših otrocih pa mi je zadnja dva tedna pomagal kolega Tone, triatlonec, coach in INLPTA trener.

Letos se je prijavilo 28 otrok in mladih!!! Me je skoraj kap. Na "srečo" je bilo potem nekaj ukorov pa šolskih prepovedi, pa tudi kakšna bolezen in se je njihovo število zreduciralo na 22 in v zadnjem tednu na 20.

Zadnji dan sta zbolela tudi dva spremljevalca, zaradi tega smo morali premetati postavitve na štafetah, startne številke pa smo dobili le eno uro pred našim zborom v OŠ Jela Janežiča.

V soboto 15.6. je teklo 20 mladih in 19 spremljevalcev (tudi Daniel, Jernej, Ana, Katjuša). Z nami so tekli stari znanci: učitelja Nataša in Andraž. Pa tudi Anina otroka Rebeka in Jan, moja Helena in njen fant Luka. Glavni zvezdnik pa je bil seveda Nejc Rebec, ki je tokrat tekel z Davidom iz 6. razreda OŠ in sta seveda spet postavljala rekorde. David je tekaški talent!

Izjemno so tekli tudi ostali mladi, saj jih je kar 10 teklo na 10 kilometrov. Prav nič pa niso zaostajale štafete!

Vse je bilo dobro, mladina je dosegla osebne rekorde, vzdušje je bilo fantastično. Skrbi ne ponehajo niti na koncu- v delčku sekunde se je med tisoči tekačev in obiskovalcev izgubil en fant in to kljub temu, da smo bili zraven njega spremljevalci, učitelji pa še njegovi starši. Na srečo smo ga kmalu našli!

In še čisto na koncu - nekaj otrok je bilo treba iti iskat, saj jih starši niso zmogli pripeljati na tekmovanje, ter nato zvečer odpeljati domov.

(po zapisu Jožice - pobudnice in neutrudne promotorke Veselih nogic )

08.04.2019

OŠ Škofja Loka Mesto podarili analizatorje vode

Dne 22. 1. smo predstavniki RC Škofja Loka Osnovni šoli Škofja Loka - Mesto in njihovim učencem izročili v uporabo analizatorje vode, kot donacijo dobrodelnega projekta SUPajmo za dober namen.

14.01.2019

Mladinski tabori 2019

10.10.2018

Podpis štipendij RC Škofja Loka za š.l. 2018/19

Prvo letošnje srečanje v Kašči se je začelo s podpisom štipendijskih pogodb.

06.08.2018

Tudi letos so nas obiskali udeleženci mladinskega rotarijskega kampa

Avgusta je naš klub za en dopoldan gostili deset mladih iz tujine udeležencev Rotarijskega tabora v Sloveniji.

26.07.2017

Udeleženci mladinskega kampa na obisku v Škofji Loki

V RC Škofja Loka smo 28.6.2017. gostili mlade, ki so se udeležili Rotary campa v Sloveniji. Bili so iz Rusije, Mehike, Češke, Srbije, Turčije,..., prijetni mladci ki so bili navdušeni nad Slovenijo in Škofjo Loko..