Socialni program


Rotary Club Škofja Loka se vseskozi ukvarja z dobrodelnimi  dejavnosti na območju upravne enote Škofja Loka. Rotary club se odziva na potrebe prebivalcev v Škofji Loki in okolici, sodeluje pri humanitarnih akcijah v slovenskem in širšem svetovnem merilu.

 

Pri organiziranju pomoči se povezujemo z lokalnimi vladnimi in nevladnimi organizacijami na humanitarnem področju.

 

V duhu rotarijstva sodelujemo pri humanitarnih akcijah, ki jih bo organizirala organizacija Rotary v Sloveniji in po svetu.

 

Odzivamo se na akutne potrebe ljudi, ki bodo po naši oceni potrebni pomoči in bodo z našo pomočjo lahko prebrodili težke življenjske preizkušnje.

 

 

 

 

 

 

Jaka ima nov kombi

 

Jaka, ki ga naš Rotary klub spremlja že vrsto let, je sedaj že mladi pravnik, ki se kljub visoki stopnji invalidnosti ne da. Živi samostojno življenje in je redno zaposlen v advokatski pisarni. Kljub temu dohodki ne zadoščajo za posebne pripomočke, ki jih za svoje življenje potrebuje. Med tem je gotovo najpomembnejši specialno prirejen kombi, ki mu omogoča, da se vozi v službo. Za nakup novega kombija smo se skupaj prizadevali že nekaj let. Končno se je Jaku letos ta želja uresničila, tudi s pomočjo prispevkov našega kluba.

klikni za povečavo
klikni za povečavo

Vesele nogice na Teku 4 mostov

 

RC Škfja Loka že vrsto let skrbi za tekaško ekipo otrrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, ki na tekih nastopa pod imenom Vesele nogice. V letošnji akciji Vesele nogice za Tek 4 mostov 2019 se je prijavilo kar 26 otrok in mladostnikov, zaradi česar smo jih razdelili v dve skupini in s starejšimi trenirali posebej. Za nami je 22 treningov, na nočnem Teku 4 mostov 16.6. 2018 v Škofji Loki pa smo sodelovali z 20 otroki in mladostniki s posebnimi potrebami (večinoma z OŠ Jela Janežiča) in z 19 spremljevalci.


Nekateri naši spremljevalci na treningih in na teku so z nami že več let (Joži, Ana, Andrej, Nejc,…), nekateri pa so se nam pridružili prvič in pomagali spodbujati ali pa tudi loviti nekatere zelo hitre mladostnike. Da, nekateri mladostniki so res hitri in pretečejo 10 km v 43 minutah. Prav vsi pa smo bili zmagovalci in dosegli svoj osebni cilj 4, 6 ali 10 kilometrov. Zahvala velja OŠ Jela JANEŽIČA za dolgoletno uspešno sodelovanje in pa požrtvovalnim učiteljem Andražu, Ireni, Nataši in drugim. Pa zahvala našim prijateljem in društvu Sožitje za pomoč pri prevozih in našim podpornikom in donatorjem za finančno podporo pri izvedbi projekta. Letos je projekt prejel tudi podporo Rotary Distrikta 1912.