Socialni program


Rotary Club Škofja Loka se vseskozi ukvarja z dobrodelnimi  dejavnosti na območju upravne enote Škofja Loka. Rotary club se odziva na potrebe prebivalcev v Škofji Loki in okolici, sodeluje pri humanitarnih akcijah v slovenskem in širšem svetovnem merilu.

 

Pri organiziranju pomoči se povezujemo z lokalnimi vladnimi in nevladnimi organizacijami na humanitarnem področju.

 

V duhu rotarijstva sodelujemo pri humanitarnih akcijah, ki jih bo organizirala organizacija Rotary v Sloveniji in po svetu.

 

Odzivamo se na akutne potrebe ljudi, ki bodo po naši oceni potrebni pomoči in bodo z našo pomočjo lahko prebrodili težke življenjske preizkušnje.

 

 

 

 

 

 

Tradicionalno miklavževanje za gojence OŠ Jela Janežiča

 

Kot vsako leto, smo člani RC Škofja Loka tudi letos otrokom s posebnimi potrebami - gojencem OŠ Jela Janžiča, pripravili Miklavževanje. Glede na usmeritve vodstva šole in vzgojiteljev in želja ter potreb učencev, smo letos kot darilo otrokom izbrali kino predstavo in za vse pridne otroke tudi osebno darilo – piškot medeni Miklavž. Poleg tega so učenci dobili še posebno darilo: velik, na naslov šole dostavljen paket, ki ga sestavljajo različna lepila: trideset plastenk po pol kilograma lepila z les, devetnajst hobokov po pet kilogramov lepila in še 500 palčk lepila za vroče lepljenje. Otroci veliko delajo z lepilom, saj izdelujejo lepe skulpture in se ob tem zabavajo in učijo.
Program je potekal v KINU SORA, Mestni trg 16, v Škofji Loki. Razdeljen je bil v tri dele:
- ob 10.00 uri je bil pričetek risanega filma za mlajšo skupino »1, 2, 3, Maček Muri!«. Skupina je štela 30 učencev in 7 učiteljev;
- ob 10.35 uri se jim je v dvorani pridružila starejša skupina. Sledil je obisk Sv. Miklavža s spremljevalci – angelčka in parkelj. Sv. Miklavž je obdaril najprej mlajše otroke in nato večjo, starejšo skupino;
- ob 11.15 uri (po obdaritvi in odhodu mlajše skupine) se je pričel film »Košarkar naj bo 2« za starejšo skupino. Skupina je štela 105 učencev in 13 učiteljev.

Jaka ima nov kombi

 

Jaka, ki ga naš Rotary klub spremlja že vrsto let, je sedaj že mladi pravnik, ki se kljub visoki stopnji invalidnosti ne da. Živi samostojno življenje in je redno zaposlen v advokatski pisarni. Kljub temu dohodki ne zadoščajo za posebne pripomočke, ki jih za svoje življenje potrebuje. Med tem je gotovo najpomembnejši specialno prirejen kombi, ki mu omogoča, da se vozi v službo. Za nakup novega kombija smo se skupaj prizadevali že nekaj let. Končno se je Jaku letos ta želja uresničila, tudi s pomočjo prispevkov našega kluba.