Program za skupnost


OHRANIMO DEDIŠČINO

 

10.9.2015 

 

V RC Škofja Loka smo se vključili v pobudo za obnovitev slamnate strehe na Kovkarjevi kajži v vasi Luši.

 

Kajža je lep primer ohranjenega starosvetnega stavbarstva na Loškem. Štejejo je jo med najlepše gorenjske stare lesene hiše. Žal je značilna slamnata streha potrebna obnove, brez katere se kajža nebi mogla ohraniti kot dediščina za bodoče rodove. Skupaj z Kulturno-zgodovinskim društvom Pustote smo 10. septembra 2015 organizirali dobrodelni dogodek Ohranimo dediščino, na katerem smo zbirali donacije za zamenjavo strehe. Slavnostni likof nove strehe smo z primernim kulturno umetniškim programom in blgoslovom župnika smo obhajali v nedeljo 15. maja.

 

Več o Kovkarjevi kajži in dobrodelnem dogodku lahko preberete na spletni povezavi:

http://kovkarjeva-kajza.si/

 

 

 

klikni za več fotografij
klikni za več fotografij

 Ob prenovi Cankarjevega trga smo prispevali lipo

 

10. april 2015

 

Ob 10-letnici čarterja kluba smo k prenovi Cankarjevega trga v Škofji Loki prispevali drevo lipe. Svečane predaje drevesa županu mesta so se udeležili tudi naši prijetelji iz partnerskega RC Muenchen Flughafen.

kllikni za več fotografij
kllikni za več fotografij

Mestu Škoja Loka smo podarili avtomatski defibrilator

april 2012

 

Sredi aprila 2012 smo mestu Škofja Loka podarili avtomatski defibrilator, s katerim je možno reševati življenja v primerih zastoja srca. Defibrilator je nameščen na Mestnem trgu ob Sokolskem domu in je v primeru nuje dostopen 24 ur na dan. Ob tej priložnosti smo na Mestnem trgu organizirali Dan O-življanja, na katerem so mimoidoči občani lahko na lutkah spoznali in poizkusili, kako je v primeru nuje, potrebno oživljati prizadetega. Po ocenah se je Dneva O-življanja udeležilo okrog 2000 občanov.

 

Podrobnejši opis dogodka, kot so ga zabeležili na 18. strani v Loškem utripu

si lahko preberete s klikom na povezavo.